Atât de mult ...

 


„ Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. ” 
  
                                                        Ioan 3:16

Dragostea lui Dumnezeu...E un capitol infinit despre care nu ne-ar ajunge timpul unei vieți trecătoare să îl cuprindem.Pentru că dragostea umană e palidă în comparație cu cea a lui Dumnezeu.E mult prea simplă și efemeră.

Dar Dumnezeu are dragoste pentru lumea aceasta.Ceea ce El a creeat cu atâta măiestrie..Are dragoste pentru toți oamenii.E greu de înțeles și de acceptat faptul că iubirea Lui poate să cuprindă atât pe cel care acceptă aceast atribut sfânt ,cât și pe cei care o resping.Cei care în mintea lor întunecată spun că nu au nevoie de asta.

Dar mă gândeam, ce s-ar fi întâmplat dacă această dragoste ar fi fost doar declarativă? Ce s-ar fi întâmplat dacă această dragoste ar fi rămas doar pe hârtie,sau în vorbe,cum facem noi oamenii de multe ori?

 Dar dragostea lui Dumnezeu nu a rămas doar în vorbe.Ci a vrut să o facă palpabilă pentru noi.Atât de plapabilă încât a dat omului pe Hristos.Dragostea L-a făcut pe Dumnezeu să dea tot ce a avut mai sfânt și mai de preț pentru oricine.

Nu există o limită la iubirea lui Dumnezeu.Nu există nimeni căruia El să-i refuze  beneficiile harului mântuitor.Cu toate acestea,există totuși o condiție: acceptarea binevoitoare a Lui și credința în El.Nu ai nevoie de averi sau orice altceva legat de lumea aceasta.Ci de dispoziția de accepta oferta Lui.

Iar,la final,ca dar pentru cei care acceptă dragostea Lui, a fost pregătită viața veșnică.Ceea ce mulți au căutat fără a lua în considerare pe Cel care o poate da.Și au falimentat.

Astăzi,oricine ai fi,te pot asigura de un lucru..: Dumnezeu incă te mai iubește! Indiferent cât de mult ai respinge acest adevăr,El incă are o iubire imensă pentru tine.

În tratatul de pace semnat pe crucea din Golgota, a avut grijă să fie trecut și numele tău amice.De aceea,te îndemn să meditezi la lucrul acesta.Încetează să îl mai respingi,apropiete de El și acceptă dragostea Lui,și vei vedea beneficiile.

Hristos te iubește!




Comentarii