Să facem dar din vorbe un medicament

                               


,, Neliniştea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte. "

                              Proverbe 12:25

Nicicând nu a fost mai mare neliniște, ca în această vreme. Deși, să fim foarte serioși, și să recunoaștem că bunicii și străbunicii noștri au văzut și simțit lucruri cu mult mai rele. Să nu dramatizăm. 

Dar mă întrebam... De unde pleacă toată această neliniște. Și citind acest verset Dumnezeu ne descoperă un lucru... Inima.. 
Și nu vorbim despre inimă ca organ. Ci ma refer la acel loc din care ies gândurile, sentimentele... Și dacă acolo e neliniște, afara nu iese altceva decât neliniște. De aceea Biblia spune clar..  ,, Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții. " 
Tradus mot a mot, ce cultivi în inima, aceea răspândești. 

Dar avem și un antidot la această boală.  O vorbă bună. O încurajare. Să ridicăm prin vorbe. Și Dumnezeu ne-a făcut medici. Să țineți minte asta. Pentru ca de multe ori ne uităm meseria. Și devenim direct călăi. Din neatenție sau voit. 

Totdeauna să cautăm să  răspândim o vorbă bună, o încurajare. Să ridicăm persoanele cufundate în griji, în neliniște. Să fim aducători de pace.Acum când domină frica și tulburările, să semănăm sămânța dragostei lui Hristos, și a beneficiilor ei. 

Iar pentru tine, care astăzi ești îngrijorat. Ești neliniștit și nu știi ce să mai faci. Poate astăzi, nu vezi lumina de la capătul tunelului. Astăzi vreau să te încurajez și să îți dau o veste bun,ba aș îndrăzni să spun că e cea mai bună: HRISTOS E VIU! E medic în serviciu de mii de ani. Și vrea să te elibereze de apăsare. Lui îi pasă de tine și vrea să te ridice, să îți dea haine curate, să îți dea o direcție nouă, și ți-a pregătit un loc extraordinar atunci când îți vei sfârși alergarea pe pământ. Fii fericit, fii tare, chiar dacă viața astăzi ți se pare un dezastru.Orice apăsare va dispărea, sau vei fi întărit, atunci când faci din Hristos, soarele tău. 

,,Nu te-ndoi, ci crede că după orice nor
E-un soare și mai dulce, și mai strălucitor
Nu norul este veșnic, ci soarele-i acel
Ce-nvinge și rămâne stăpân în urma el. "

Să ne punem nădejdea în El. 


Comentarii

Postări populare