Să nu rămânem în tăcere!

 


,,Ce am auzit, ce ştim, ce ne-au povestit părinţii noştri,

nu vom ascunde de copiii lor; ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut. "

                                                                                   Psalmii 78:3,4


Credința, din generație în generație. Asta putem deduce din versetele de mai sus. Este o hotărâre. O hotărâre de a nu sta muți cu o generație care vine după noi. 

Deși nu-s tare înaintat în vârstă, se observă lesne ca generația care vine în urmă, e diferită. Total schimbată. Are idei moderne. Are pretențiile moderne. Nu e greu să ne dăm seama că e ceva în neregulă. Au tupeu, încă de la vârste fragede, au sprijin financiar, au tehnologie. Au... 

Dar ceea ce lipsește, e cunoașterea de Dumnezeu. Da. Asta e baza unei minți bine structurate.În școală numele de Dumnezeu devine o necunoscută, care nu se vrea aflată, ci mai degrabă dosită.
Teorii de Darwin, propria persoană... Orice e folosit pentru a îl da jos de pe soclu pe Creator..

Astăzi, avem datoria de a spune despre Hristos, începând de la cei mai mici și până la cei mai mari. Pentru ca nu trebuie să ținem ascuns ceea ce știm și am văzut cu ochii noștri. E vremea ca cei tineri ( și nu numai) să pregătească generația care vine. Să știe că lumea aceasta a fost zidită de Dumnezeu, nici decum de o explozie. Ca omul nu vine din maimuță, ci a fost CREEAT după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. 

Ca Dumnezeu a plătit cu propriul Fiu, răscumpărarea omenirii. Ca El e bun și iubește fiecare om. Doar că, dacă omul continuă în nebunie și dispreț față de Dumnezeu, și nu se întoarce, va fi pedepsit aspru. 

De aceea, fiți o generație care să nu tacă. Ci să deschidă inima si gura. Să spunem despre puterea Lui. Și despre minunile pe care El le-a făcut. Cu noi, cu părinții noștri, și cu cei dinaintea lor. 

De aceea, copile, tinere, sau oricine altcineva ai fi, să știi că existi doar prin mila Lui, ca astăzi, dacă iti dorești sincer să îl cunoști pe Dumnezeu, se va lăsa descoperit. Profită de tinerețea și puterea pe care El ți-a dat-o,pentru a te pune la îndemână Lui. Nu pentru a te desfăta în pofte nebune. 

Fii prieten cu Dumnezeu, nu cu lumea. 

Comentarii

Postări populare