Tic Tac!


„ Învață-ne să ne numărăm bine zilele,ca să căpătăm o inimă înțeleaptă!”

Psalmii 90:12

Vedem în ultima vreme cât de scurtă și sensibilă poate fi viața.Un abur de dimineață,care se risipește atunci când iese soarele.Pentru cei obișnuiți,in jur de 70 de ani.Pentru cei mai tari,80.Dar nu vorbim de o regulă.Ci de o hotărâre care nu ține de noi.

Nu avem explicații pentru morți subite.Nici pentru cele care pentru unii pare să se fi pierdut în timp.Dar avem responsabilitatea de a număra bine anii noștri.Mulți sau puțini.
Singura noastră explicație este că pentru fiecare din noi există o poruncă a întoarcerii în țărână.Ceea ce contează , este ceea ce spune apostolul Pavel și celor din Efes: „Răscumpărați vremea...”.

Mentalitatea multor tineri,și nu numai,este accea de a trăi bine,de a chefui,de a face cât mai multe prostii și lucruri nebune,că doar o viață ai.Și trebuie să te distrezi...Nimic mai fals.Este unul din sfaturile Satanei..Acela de a pierde timpul.Trezindu-te apoi in fața inevitabilei morți cu absolut nimic.


Ceea ce recomandă Dumnezeu prin Scripturi, este de a ne contabiliza atent anii noștri puțini și trecători.Ne recomandă să îi punem în mâna Lui.E cel mai sigur loc.Să îi răscumpărăm,trăind pentru El, nu pentru lume.


Știu că pentru mulți,ceea ce scriu acum nu are sens.Dar e vremea să înțelegem că vom da socoteală pentru timpul irosit cu gunoaiele lumești.E vremea să înțelegem că pierderea de vreme va fi trasă la răspundere într-o zi.


Acum cât încă mai ești în viață,te rog să îți examinezi bine anii.Să vezi câți din ei i-ai pierdut pe nimicuri.Însă,te mai rog ca anii sau lunile,zilele sau orele care îți mai stau înainte,să le trăiești cu folos pentru Cel care s-a ocupat să ai acest timp la dispoziție.


Într-o zi,toți vom da ochii cu Dumnezeu,indiferent cât de mult respingi această idee.Și ceea ce va conta înaintea Lui,va fi timpul pe care l-ai sacrificat pentru El. 
De aceea,te rog, prieten care citești aceste rânduri,pregătește-te să te întâlnești cu Creatorul tău,valorificând fiecare secundă care zboară.

Timpul trece iute...





 

Comentarii

Postări populare